Καταβολή δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς της Πρόσθετης Διδακτικής

Καταβολή δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς της Πρόσθετης Διδακτικής

Αρ. Πρωτ. 6161/16.02.2010

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

- Οικονομικών

Στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) εργάζονται σε όλη την Ελλάδα περίπου 11.000 εκπαιδευτικοί ως ωρομίσθιοι προκειμένου να συγκεντρώσουν μόρια προϋπηρεσίας, αλλά και να εργάζονται στο αντικείμενο των σπουδών τους, για την μαθησιακή στήριξη των αδύναμων μαθητών του λυκείου.

Κατά το σχολικό έτος 2008-2009 εργάσθηκαν σε λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης 1.700 εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της ΠΔΣ, στους οποίους ωστόσο δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.  

Ενώ στο παρελθόν το κόστος του προγράμματος της ΠΔΣ καλύπτονταν από κοινοτικά κονδύλια για το σχολικό έτος 2008-2009 το κόστος αυτό καλύφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, παρά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την αποστολή τους στην υπηρεσία εντελλομένων ελέγχων για τον προβλεπόμενο έλεγχο οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκταμίευση των χρημάτων και αποπληρωμή των εκπαιδευτικών.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιους λόγους έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να πληρωθούν οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί που εργάσθηκαν ως ωρομίσθιοι της ΠΔΣ στα λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης;

Απαντήσεις Υπουργείων